Hurra för CTC 100 år!

CTC en klurig och framgångsrik jubilar. Med aktiviteter och spännande tillbakablickar säger vi grattis och blickar in mot framtiden. Häng med!

Sedan 1923 har CTC gjort skillnad i svenska och utländska hem. Här kan du läsa om vår historia, våra smarta innovationer och vår fortsatta resa.

100 spännande år med CTC

– detta är vår historia

1923 grundade en 47-årig ingenjör företaget CTC. Hans uppfinningsrikedom ledde några år senare till ett helt nytt sätt att skapa värme och varmvatten. Följ med på vår tidsresa genom tio decennier – från Gunnar Tellanders snilleblixt till dagens innovationer. 

100 spännande år med CTC

Mystiken kring namnet CTC

– vad betyder CTC?

Om du googlar på CTC står det att namnet kommer av namnen Celsius, Tellander och Clarin. Men stämmer det verkligen, och fanns det överhuvudtaget en man som hette Clarin? Det kan ha varit så men idag finns två olika teorier om varför CTC heter som det gör. 

Mystiken kring namnet CTC

7 banbrytande innovationer

– så har CTC fört tekniken framåt

CTC har sedan alltid ständigt strävat efter att hitta smarta lösningar som kan göra det enklare och smidigare för människor. Hundratals idéer har testats, utvecklats och förädlats. Här är de 7 innovationer som betytt mest för CTC och dess kunder genom åren. 

7 banbrytande innovationer

"Energiomställningen i Europa ger fantastiska möjligheter"

En frisk och framgångsrik hundraåring. Så beskriver vd Helene Richmond jubilaren CTC. Nu blickar hon in i framtiden. Läs mer om hennes framtidsvision och om den anda som hon tycker präglar företaget. 

"Energiomställningen i Europa ger fantastiska möjligheter"

Så är det att jobba på CTC

CTC genom hundra år