Köpa värmepump

Funderar du på att köpa värmepump?

Att köpa värmepump är alltid en god investering för både plånboken och klimatet. Med en värmepump från CTC kan du spara upp till 85 % av dina uppvärmningskostnader. Fastighetens värde stiger, samtidigt som du sänker de löpande kostnaderna. Värmepumpen använder solenergin som lagrats i luft, berg, mark och sjö. Den energi som används är gratis, miljövänlig och hjälper till att minska utsläppen av CO₂.

Köper du en värmepump från CTC får du hjälp av våra duktiga lokala återförsäljare att dimensionera värmepumpen rätt. De kan också hjälpa dig med ett förmånligt lån till investeringen via Danske Bank.

En CTC-anläggning är byggd för att ge dig värme och trygghet i många år. Vill du sova extra lugnt kan vi, tillsammans med våra partners, erbjuda en trygghetsförsäkring i upp till 18 år.

Du kan även använda värmepumpen för att kyla ett rum eller värma en pool.

Alla kan köpa värmepump

Det kan verka tekniskt men lugn, bara lugn – du behöver inte vara expert på värmepumpar eller kunna välja rätt modell. Allt det fixar din lokala återförsäljare av CTC värmepumpar.

Rent generellt kan du välja mellan luft/vatten-, berg- eller sjö- och jordvärmepump. Vad som passar bäst hos dig får du också hjälp med. För dig som vill läsa på, kan vi rekommendera CTC´s Värmepumpsguide som du kan ladda hem gratis.

I Värmepumpsguiden beskriver vi de olika stegen innan, under och efter ett värmepumpsköp. Vi förklarar varför hembesöket och energikalkylen är så viktig, hur en bra offert ska se ut och vilka frågor du ska ställa till din lokala återförsäljare av CTC´s värmepumpar. Du kommer att få maximalt med energi och varmvatten till minimal kostnad – dessutom i princip helt underhållsfritt.

Värmepumpsguiden – lär dig allt om hur det går till att köpa och installera värmepump

Tips, inspiration och mycket mer

Välkommen in till vår blogg Livet med värmepump. Här hittar du artiklar och material som inspirerar och ger idéer till hur du ska tänka när du väljer värmelösning.

Till bloggen

Hjälp med finansiering
– välj CTC-lånet

Går du i tankarna att investera i en värmepump från CTC? I samarbete med Danske Bank erbjuder vi ett lån som du enkelt och tryggt kan ansöka om.

Du kan låna från 10 000 kr upp till 300 000 kr utan säkerhet. CTC-lånet gäller för hela investeringen inklusive borrning, installation och frakt.

ROT-avdrag

För att göra din värmepumpsaffär ännu bättre, kan du få dra av 30 % av arbetskostnaden med hjälp av ROT-avdraget. Skatteverket har tillsammans med värmepumpsbranschen kommit överens om en schablon av hur stor del som räknas som arbetskostnad vid en värmepumpsinstallation. ROT-avdraget gäller både för nyinstallation och vid byte av värmepump.

Så här fungerar det:

  • 35 % av den totala kostnaden vid installation av berg-, sjö- eller jordvärme räknas som arbetskostnad.
  • 30 % av den totala kostnaden vid installation av luft/vattenvärmepump räknas som arbetskostnad.

Beräkningsexempel

Pris totalentreprenad, bergvärmepump: 120 000 kronor.
Arbetskostnad enligt schablon på 35 % = 120 000 kronor x 0,35 = 42 000 kronor.
Du kan sedan få rotavdrag med 30 % av denna arbetskostnad.
Rotavdrag 30 % = 42 000 kronor x 0,30 = 12 600 kronor.

Rotavdrag ges även för att:
- felsöka värmepump eller värmepanna för reparation.
- installera, reparera och byta ut värmepannor, värmepumpar och solvärmesystem samt markarbete för värmeförsörjning.

En trygg investering!

CTC erbjuder några av Sveriges bästa värmepumpar med generösa garantier.

En flexibel trygghetsförsäkring i upp till 18 år!
En flexibel trygghetsförsäkring i upp till 18 år!

CTC´s produkter är byggda för att ge dig värme och trygghet i många år. Vill du sova extra lugnt kan vi, tillsammans med våra partners, erbjuda upp till 18 års trygghetsförsäkring. 3 års produktgaranti och 3 års trygghetsförsäkring ingår, vilket ger 6 års trygghet för privatpersoner. För juridisk person ingår 5 års trygghet. Efter den tiden blir du kontaktad av Arctic som erbjuder dig att teckna en försäkring årsvis till och med att din luft/vattenvärmepump är 16 år eller att din bergvärmepump är 18 år, vilket ger dig upp till 18 års trygghet.

12 års varmvattengaranti
12 års varmvattengaranti

Alla CTC´s inomhusprodukter har utrustats med en välbeprövad teknik för varmvattenproduktion. Vi är så säkra på funktionen att vi lämnar hela 12 års garanti på varmvattenvärmeväxlaren. Garantin omfattar följande produkter: CTC GSi 600, CTC GS 600, CTC EcoZenith i555 Pro, CTC EcoZenith i255, CTC EcoZenith i360, CTC EcoVent i360F och avser läckage i varmvattenvärmeväxlaren.

Så mycket sparar du med värmepump!