"Vi är ett litet stort företag"

"Vi är ett litet stort företag"

Vår utbildningsansvarige Torbjörn Persson är ett välkänt ansikte, inte minst för många av CTC:s partners. Han har jobbat på företaget i 40 år och haft många roller och arbetsuppgifter. 

Möjligheten att söka nya utmaningar har alltid varit en drivkraft för Torbjörn. 1983 började han jobba med produktion och konstruktion, därefter blev det försäljning innan han för några år sedan blev utbildningsansvarig. En roll som bland annat innebär att han presenterar funktioner och produktnyheter för CTC:s partners (återförsäljare och installatörer).

– Det är ett väldigt roligt jobb. Det finns ett stort intresse för våra produkter och jag känner mig alltid välkommen när jag kommer ut till våra partners. De är oerhört viktiga för CTC och det är värdefullt att träffa dem, säger han. 

Torbjörn är även ansvarig för CTC:s säljområde Gotland. Utöver det är han ofta ute och besöker gymnasieskolor och blivande rörmokare.  

– Vi vill att de som snart ska börja jobba inom VVS ska känna till oss och veta vilken skillnad våra produkter gör. Förhoppningsvis blir några av dem också intresserade av CTC som arbetsgivare.

"Det finns ett stort intresse för våra produkter"

Torbjörn Persson

Många olika yrkesområden

Att det växande CTC lyckats behålla känslan av ett litet företag är en av anledningarna till att han trivs så bra. Här finns många olika avdelningar, från utveckling till montering, produktion, ekonomi och marknad. Det skiljer sig från många liknande företag som främst jobbar med tillverkning. 

– Vi är ett litet stort företag. Det är tillräckligt litet för att alla ska bli lyssnade på – alla känner alla. Samtidigt är CTC så stort att det finns otroligt många olika kompetenser som tillsammans bildar en helhet, det är en styrka. 

Om Torbjörn Persson

Jobbar som: Utbildningsansvarig/key account manager
Bor: Ljungby
Började: 1983 (Började på Bentone) 
Det allra bästa med min arbetsplats: Arbetskamraterna!

 

Om CTC:

CTC grundades 1923 och har i år försett kunderna med värme och varmvatten i 100 år. Företaget ingår i CTC AB och är en av Europas ledande tillverkare av värmepumpar och inomhusmoduler. All utveckling och tillverkning sker i Ljungby.

Publicerat: 2023-11-09