"Vi har en stark laganda"

"Vi har en stark laganda"

Martin Davidsson har varit i branschen länge. Han började som montör på systerföretaget Bentone 1996 och provade sedan flera roller innan han för fem år sedan blev vår produktionschef och fastighetschef. 

– Att jag stannat så länge beror främst på att vi har en så god stämning. Det är väldigt prestigelöst, vi har fötterna på jorden, vi hjälper varandra och alla säger hej till alla, säger han. 

Sedan Martin började 1996 har det hänt mycket. Med nya ägaren Nibe har man tagit stora kliv framåt, så om man vill jobba på ett företag där det händer mycket ska man välja CTC, menar Martin. 

– Vi befinner oss i en het bransch och med Nibe har vi kunnat investera och utvecklas i helt rätt riktning. Marknaden är enorm och vi har bra premiumprodukter som vi vet är eftertraktade. Det gör CTC till en trygg arbetsplats, vilket också är viktigt. 

"Vi befinner oss i en het bransch"

Martin Davidsson

Inga vattentäta skott

Produktions- och fastighetschef är en bred tjänst som spänner över flera områden. Det gör att han behöver ta stöd av kollegor som tar ansvar för olika frågor.  

– För mig som är gammal fotbollsspelare är det viktigt att man har bra lagspelare omkring sig. På CTC gör vi verkligen saker tillsammans och har en stark laganda. Det är inga vattentäta skott mellan olika avdelningar utan man jobbar alltid tillsammans. De värdena ska vi bibehålla nu när vi växer och blir större, säger han. 

Den ökande efterfrågan och det stora intresset för CTC:s produkter, inte minst ute i Europa,  innebär också att kraven ökar. CTC kommer behöva rekrytera många nya medarbetare för att kunna leverera i den takt som efterfrågas.  

– Vi behöver vara på tå och inte slå oss till ro. Men allt som sker nu är bara positivt och gör CTC till en ännu mer spännande arbetsplats, säger Martin.

Om Martin Davidsson

Jobbar som: Produktionschef och fastighetschef
Började på CTC: 1996 (först på Bentone)
Bor i: Skinnersböke utanför Strömsnäsbruk
Det allra bästa med min arbetsplats: “Arbetskamraterna, öppenheten och prestigelösheten"

 

Om CTC

CTC grundades 1923 och har i år försett kunderna med värme och varmvatten i 100 år. Företaget ingår i CTC AB och är en av Europas ledande tillverkare av värmepumpar och inomhusmoduler. All utveckling och tillverkning sker i Ljungby.

Publicerat: 2023-12-04