“Om förändring får det att kittla i magen ska man komma till oss”

“Om förändring får det att kittla i magen ska man komma till oss”

Alexander Svensén är chef för inköp och logistik på CTC. Att efterfrågan på våra produkter är så stor, samtidigt som läget i världen gjort det svårt att hitta material, har gjort det till ett både inspirerande och utmanande jobb.

– Det är otroligt spännande att få vara med och uppleva när Europa ställer om från fossila bränslen till förnybar energi och värmepumpar. Jag tror att det är få företag i Sverige som kommer att uppleva en liknande tillväxtresa som den vi är på nu, säger han.

– Om förändring och tillväxt får det att kittla i magen ska man verkligen söka sig till oss. Här är ingen dag den andra lik.

Får vara med och staka ut vägen
Alexander började på CTC 2021 och är chef för cirka 20 medarbetare. Han och hans team jobbar alltså främst med att planera och säkerställa att CTC kan tillverka värmepumpar och växa i samma takt som marknaden. Alexander trivs som bäst när han får vara med och skapa vägen framåt, när han får ett uppdrag men inte en exakt beskrivning över hur uppdraget ska göras. Hos CTC får han det förtroendet.

– Det gör jobbet kul och inspirerande, samtidigt som vi alla behöver ta ett stort ansvar. Jag tror jag trivs så bra för att man känner att CTC genuint bryr sig om sina medarbetare. Det är en väldigt fin stämning här som är svår att beskriva, men jag skulle beskriva den som inkluderande och familjär, fortsätter han.

"Det är en fin stämning här som är svår att beskriva"

Alexander Svendsén

Och även om planering framåt och proaktivitet är en stor del av jobbet, tycker Alexander att det är viktigt att han och teamet då och då stannar upp för att klappa sig själva på axeln.

– Man behöver både blicka framåt och titta i backspegeln. Vi försöker hitta tid för att titta på vad vi faktiskt åstadkommit, och glädjas åt det som gått bra, säger han.

 

Alexander Svensén
Jobbar som: Chef för logistik och inköp
Bor: Växjö
Började på CTC:
2021
Det allra bästa med min arbetsplats: Den är varm och inkluderande

 

Om CTC:
CTC grundades 1923 och har i år försett kunderna med värme och varmvatten i 100 år. Företaget ingår i CTC AB och är en av Europas ledande tillverkare av värmepumpar och inomhusmoduler. All utveckling och tillverkning sker i Ljungby.

Publicerat: 2023-12-18