“Spännande saker väntar runt hörnet”

“Spännande saker väntar runt hörnet”

Alexander Lindberg är en av dem som ansvarar för utvecklingen av våra produkter. Som gruppchef för test och verifiering är hans roll att leda arbetet kring provningar och tester, för att CTC ska kunna leverera marknadens bästa värmepumpar.

– Det är en väldigt härlig känsla att presentera en färdig produkt, när man har varit med hela vägen från start och klurat på olika funktioner. Det blir nästan som en familjemedlem, man känner stolthet och känner att man lärt den allt man kan, säger Alexander.

Men det är inte bara själva arbetsuppgifterna och klurandet som gör att Alexander gillar att gå till jobbet, utan även CTC:s företagskultur.

– Vi har en stark vi-känsla och en småländsk anda, som gör att vi skapar fantastiska saker samtidigt som vi hushåller med resurserna. Eftersom vi hjälps åt med flera olika arbetsuppgifter får vi också ett varierande arbete – ingen dag är den andra lik, säger han.

"Jag gillar att vi är i ständig utveckling och alltid strävar mot att bli ännu bättre"

Alexander Lindberg

Alexander jobbar i det som internt kallas “labbet” på CTC. Labbet står inför en spännande förändringsresa då CTC håller på att skapa ett 6 000 kvadratmeter stort utvecklingscenter i Ljungby. Här kommer all produktutveckling, testning och prototyptillverkning samlas under ett och samma tak. 

– Spännande saker väntar runt hörnet. Jag gillar att vi är i ständig utveckling och alltid strävar mot att bli ännu bättre. Det finns alltid nya funktionaliteter och innovationer att fördjupa sig i och jag känner mig aldrig fullärd utan lär mig nytt hela tiden, säger Alexander.

Om Alexander Lindberg

Jobbar som: Gruppchef för test och verifiering
Började på CTC år: 2014
Bor i: Alvesta 
Det allra bästa med min arbetsplats: “Den fina gemenskapen och vi-känslan”.

 

Om CTC

CTC grundades 1923 och har i år försett kunderna med värme och varmvatten i 100 år. Företaget ingår i CTC AB och är en av Europas ledande tillverkare av värmepumpar och inomhusmoduler. All utveckling och tillverkning sker i Ljungby.

Publicerat: 2023-05-04