“Jag får jobba med hela världen”

“Jag får jobba med hela världen”

Vår export sales coordinator Ulrika Petersson har varit en del av CTC i många år. Hon började på systerföretaget Bentone, men senare slogs deras exportavdelning ihop med CTC:s, och sedan dess har hon på olika sätt arbetat med försäljning av CTC:s produkter på den globala marknaden. 

– Det har aldrig känts tråkigt att gå till jobbet! Jag har roliga och omväxlande arbetsuppgifter och jag har alltid haft bra chefer som lett under devisen “frihet under ansvar”. CTC är bra på att lyfta sin personal och har alltid uppmuntrat till att utvecklas internt, säger hon.

Ulrikas roll som export sales coordinator innebär att hon jobbar med alla delar kring export, exempelvis säljprognoser för utlandsmarknaden, kundsupport, mässor och tullhantering. Hon jobbar nära både säljare, kunder och speditörer. 

– Det roligaste med mitt jobb är att det är så brett. Jag är med i många olika flöden och får jobba med hela världen. Efterfrågan på våra produkter är enorm ute i Europa och jag känner att det inte finns några begränsningar i vad vi kan åstadkomma, säger hon.

"Det roligaste med mitt jobb är att det är så brett"

Ulrika Petersson

Även om mycket förändrats sedan Ulrika började i branschen, tycker hon att det är många saker som består, och som genomsyrat CTC under alla år. Det handlar både om viljan att vara med och förändra när det gäller värme och uppvärmning, men framför allt finns en fin anda i företaget. 

– Jag har alltid haft engagerade kollegor som jag haft roligt tillsammans med och vi har alltid peppat varandra. Det är kanske den största anledningen till att jag trivs så bra, säger hon.

Om Ulrika Peterson

Jobbar som: Export sales coordinator
Började på CTC: 1990 (först på Bentone)
Bor i: Ljungby
Det allra bästa med min arbetsplats: “Att det är ett så omväxlande och roligt jobb.”

Om CTC

CTC grundades 1923 och har i år försett kunderna med värme och varmvatten i 100 år. Företaget ingår i CTC AB och är en av Europas ledande tillverkare av värmepumpar och inomhusmoduler. All utveckling och tillverkning sker i Ljungby.

Publicerat: 2023-05-04