Poster

CTC följer upp – så gick det för Robin och Isabelle

När CTC besökte Robin och Isabelle senast var de mitt i husbygget och värmepumpen hade precis installerats. När vi träffar dem igen efter tre år kan de utvärdera hur det nya livet har blivit.

Det har hänt en hel del. Vi har fått två barn, vi har gift oss, huset är klart. Men med värmepumpen är det samma sak, den bara tuggar på, säger Robin Linnér.

Mitt i den småländska skogen bor de, Isabelle och Robin med sina två barn. Den minste är bara några månader gammal och hänger mest i Isabelles famn. Det har varit några års slit för att få huset färdigt. En liten detalj höll på att göra Robin tokig.

– Att fixa ett tvättnedkast från badrummet på ovanvåningen ned till tvättstugan var en utmaning, säger han.

Men det har blivit bra.

– Det underlättar mycket, säger Isabelle.

– Jag är nöjd hur det blivit, säger Robin.

Ingen smutstvätt blir liggande på ovanvåningen. De slipper att koncentrera sig på att bära både tvätt och bebis när de tar sig nedför trappan.

"Vi behöver inte lägga någon tid på värmesystemet"

Skaffade jordvärme

Robin har byggt huset på släktens ägor. Ett stenkast bort ligger hans farföräldrars hus. Eftersom de har gott om skog var det länge naturligt för släkten att elda med ved. Men sedan tog Robins farföräldrar – och hans föräldrar – beslutet att satsa på värmepump. Robin och Isabelle följde i deras fotspår.

– Det är bekvämligheten som fått oss att välja jordvärme, säger Robin.

Familjen Linnér köpte en jordvärmepump från CTC. Slangen grävde de ned på en äng intill huset.

De vill att värmesystemet ska fungera utan alltför mycket manuell handpåläggning. Det är viktigt för dem att ha en jämn temperatur i huset, även när det kommer en köldknäpp eller sker någon annan snabb omställning i vädret.

– Jag är väldigt nöjd med hur den har fungerat sedan vi satte in den. Den bara tuggar på och vi behöver inte lägga någon tid på den, säger Robin Linnér.

Skaffade jordvärme

Publicerat: 2023-07-06