Sören trivs bäst när produktionen går på högvarv

Sören trivs bäst när produktionen går på högvarv

Sören Myrup, erfaren montör på CTC, har bråda dagar. Han har sett utvecklingen från vedpannor till värmepumpar och idag är det i stort sett bara värmepumar kunderna vill ha. 

Han har jobbat på värmepumpstillverkaren CTC sedan 1999. Då utgjorde pannor den största delen av verksamheten. Värmepumparna fick hålla till i ett litet hörn inne på produktionsavdelningen. Men i takt med att värmepumparna blivit allt mer populära har de tagit över allt mer. 

Sören Myrup monterar och löder värmepumpar. Tack vare sin långa erfarenhet har han stor kännedom om de flesta delarna i produktionen och kan rycka in lite varstans vid behov.

– Man får flytta omkring en del mellan stationerna beroende på vad som efterfrågas – men det är bara roligt eftersom arbetet blir lite mer varierat på så vis. Man blir lite ”allt-i-allo” när man har jobbat så länge som jag har gjort, säger han.

 

Produktionen går på högvarv

Efter många i företaget trivs Sören fortfarande som fisken i vattnet, mycket tack vare den fina gemenskapen bland arbetskamraterna. Allra bäst trivs han de dagar då produktionen går på högvarv, något han verkligen har fått uppleva den senaste tiden.

– När vi har riktigt mycket att göra, då är arbetet som roligast. Jag gillar känslan av att man måste hålla ett högt tempo för att klara av att leverera det som vi har planerat för.

Passande nog har Sören ett fritidsintresse som utövas i ett något lugnare tempo.

– Jag gillar att vandra och drömmer om att någon gång göra det i de svenska fjällen. Det är lugnet och den fantastiska fjällnaturen som lockar mig, säger Sören med ett leende.

Publicerat: 2022-12-16