Miljövänligt och flexibelt – så funkar EnergyFlex

Miljövänligt och flexibelt – så funkar EnergyFlex

2017-01-31

En värmepump från CTC levereras alltid med en funktion vi kallar EnergyFlex och som innebär att kunden kan koppla vilka värmekällor som helst till sin värmepump. Det kostar inget extra, utan medföljer alltid som standard. I detta blogginlägg berättar vi mer om fördelarna.

– Kunden kan koppla till och komplettera sitt värmesystem med i stort sett allt som finns i värmeväg: solvärme, extra tankar, vattenmantlad kamin samt ved-, el-, pellets- och gaspannor. Det görs enkelt och kräver inga besvärliga systemlösningar, berättar Joachim Carlsson, chef för teknisk utveckling på CTC/Enertech AB.

Styr allt från ett och samma ställe
Joachims råd är att starta med en värmepump. Sedan kan du enkelt koppla till och komplettera ditt värmesystem med i stort sett allt som finns i värmeväg.

– Allt styrs sedan från ett enda ställe via en pekskärm i färg.

Exempel på några av de viktigaste funktionerna:

  • Övervakar alla funktioner i värmepumpen.
  • Medger individuella inställningar.
  • Visar önskade värden, till exempel temperaturer, drifttider, energiförbrukning, och felindikeringar, på ett enkelt och strukturerat sätt. Det underlättar inställningar och felsökning.
  • Känner automatiskt av påkopplade system.

Miljökraven kommer öka
– EnergyFlex är resultatet av ett målmedvetet utvecklingsarbete med miljövänlighet som vägvisare. Vi jobbar ständigt för att utveckla ännu mer miljövänliga produkter, inte minst eftersom det är uttalat från EU att miljökraven kommer att öka de närmaste åren, säger Joachim.

– Eftersom vi är ett relativt litet bolag är våra processer i utvecklingsarbetet enkla och smidiga. EnergyFlex är ett bra exempel på resultatet av ett målmedvetet utvecklingsarbete med miljövänlighet i fokus.