Värma poolen med värmepump – så funkar det

Värma poolen med värmepump – så funkar det

Går du i tankarna på att skaffa pool? Med en värmepump från CTC är det enkelt att värma poolen och styra temperaturen precis som du vill ha den.

– När du har en luft/vattenvärmepump eller en bergvärmepump som värmekälla ingår poolen i husets vanliga värmesystem. Den fungerar som vilken annan enhet som helst, säger Mikael Johansson, Technical Product Manager på CTC.

EnergyFlex gör det enkelt

Det som gör det så enkelt är EnergyFlex som alltid ingår i våra produkter och som gör det möjligt att koppla olika enheter till din värmepump. När poolen står klar behöver du bara komplettera med ett expansionskort som ansluter poolen, samt en poolvärmeväxlare som överför energi från värmepumpen till poolen. Både expansionskort och poolvärmeväxlaren köper du av din poolleverantör eller installatör.

CTC EcoZenith i555 och EcoLogic L har redan expansionskortet inbyggt och har du någon av dessa produkter behöver du enbart komplettera med en poolvärmeväxlare. 

Bygg ett helt energisystem hemma – få värme, vatten och kyla >>

EnergyFlex gör också att du har friheten att enkelt komplettera med andra värmekällor, som till exempel solfångare. 

– Just solfångare eller solceller kan vara en bra idé om du vill värma poolen ännu mer effektivt med hjälp av solens strålar, säger Mikael Johansson. 

EnergyFlex gör det enkelt

Styr värmen till poolen

För dig med pool är appen myUplink ett bra hjälpmedel. I appen som ingår när du köper alla våra produkter får du alltid aktuella elpriser, och kan därför anpassa uppvärmningen av poolen till när elpriserna är som lägst. Med myUplink styr du helt enkelt värmen till poolen, ser vilken temperatur vattnet håller och får samtidigt kontroll över dina kostnader. 

– Många av våra kunder uppskattar att det går att ställa in poolvärmen även när man inte är hemma, exempelvis på semestern, säger Mikael Johansson.

 

Exempel på värmepumpar som fungerar utmärkt tillsammans med pool:

  • Luft/vattenvärmepumpen CTC EcoAir 600M utvinner värmen ur luften och ger ett högt utbyte under poolsäsongen. Den är enkel att installera och kräver inget större ingrepp i trädgården i och med att ingen kollektorslang behövs. 
  • Bergvärmepumpen CTC GSi 612 är ett annat bra alternativ. Den ger samma höga utbyte under hela året då temperaturen är stabil i berggrunden. Solenergi lagras i grundvattnet och återanvänds med hjälp av en bergvärmepump.

Publicerat: 2023-05-23