Poster

Varmt och tryggt hemma hos Sjöströms

Familjen Sjöström har lagt mycket tid på att få ett hem som välkomnar alla. När barnen dyker upp, med eller utan kappsäck, finns det plats. Med en värmepump från CTC är det alltid varmt.

– Vi vill ha ett tryggt och skönt hem, säger Jenny och Göran Sjöström.

Fyra barn har de, Jenny och Göran Sjöström i Haninge söder om Stockholm. En grabb bor kvar hemma, resten är utflugna. Men det är sällan permanent, på grund av bostadssituationen i Stockholm kan det ibland vara svårt att hitta boende när livet går i nya riktningar.

Då kan det hända att barnen dyker upp igen och bor hemma en sväng.

– Vi har bott här i tjugo år och det har varit många ommöbleringar och ombyggnationer. Någon typ av organiserat kaos, säger Jenny.

"Blev simning av en slump"

Deras dotter är idrottsprofilen Sarah Sjöström, som senast i år tog två vm-guld i simning i Budapest. Hon håller på att inreda sin och sambons nyinköpta villa på Lidingö så hon kommer nog inte att dyka upp inom den närmsta framtiden.

Men hennes blå soffa står kvar i källarvåningen där pappa Göran, som jobbar som IT-konsult, har sitt kontor.

– Vi har inte haft någon direkt påverkan när det gäller hennes simning. Hon har valt den sporten själv. Hon behövde någon fysisk aktivitet när vi kom hit och hon började skolan. Det blev simning mest av en slump, säger de.

På ovanvåningen finns medaljskåpet som är proppat med Sarahs olika priser, bland annat en handfull ”Årets kvinnliga idrottare” från Idrottsgalan.

"Blev simning av en slump"

Det känns bra att vi kan minska våra uppvärmningskostnader och få bättre kontroll på hur vi använder vår energi.

Jenny och Göran Sjöström

Stora möjligheter

Jenny och Göran hoppas att huset snart ska få en mer slutgiltig form – att den sista väggen är flyttad. Med den nya CTC-pumpen har de fått en stabil värmelösning.

– Den fattar vad det är för klimat ute och ställer om sig automatiskt så att vi alltid har jämn värme, säger Göran Sjöström.

I framtiden vill de koppla ihop värmepumpen med solcellerna som de är på väg att skaffa.

– Det känns bra att vi kan minska våra uppvärmningskostnader och få bättre kontroll på hur vi använder vår energi. Vi vill leva på ett hållbart sätt, säger de.

Fakta

Göran och Jenny Sjöström i Haninge har installerat bergvärmepumpen CTC GSi 608, något som innebär att de kan spara upp till 85 procent av uppvärmningskostnaden.

Värmepumpen är gjord för att klara av nordiskt klimat och tack vare inverterstyrningen anpassar den sig automatiskt till husets effektbehov under året.

CTC GSi går att koppla ihop med andra energikällor genom systemet EnergyFlex och värmepumpen styrs med fördel från vår användarvänliga app.

Vill du veta mer om våra värmepumpar? Läs mer och räkna på hur mycket du kan spara i uppvärmningskostnad.

Läs mer om CTC Värmepumpar

Publicerat: 2022-10-24