CTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepump

CTC lanserar ny större varvtalsstyrd bergvärmepump

2018-10-15

CTC:s uppskattade värmepump för berg-, sjö- och jordvärme CTC GSi lanseras nu i en ny, större modell, 4-16 kW. Den nya modellen, CTC GSi 16, passar utmärkt även i större fastigheter.

– Vi har höjt ribban ytterligare med CTC GSi 16. Den har en mycket hög verkningsgrad, vilket gör den till en högintressant produkt inte minst för alla som vill investera i miljövänlig energi. Under ett år ger den drygt fem gånger så mycket energi som den förbrukar, säger Mats Lindgren, marknads- och försäljningsdirektör på CTC.

Över 300 liter varmvatten
CTC GSi 16 är utrustad med högeffektiv varmvattenberedning som producerar över 300 liter varmvatten. Den inverterstyrda kompressorn anpassar sig till husets effektbehov och värmepumpen är mycket tyst eftersom kompressor och kylkomponenter är inneslutna i en separat ljudisolerad enhet.

Årsvärmefaktorn (SCOP) för GSi-serien ligger på 5,5. En klar förbättring jämfört med GS-serien, som hade en SCOP på höga 5,0*, berättar Mats Lindgren:

– Tack vare det höga SCOP-värdet klarar värmpepumpen med lätthet kraven för den bästa energimärkningen som går att få, det vill säga EU:s energimärkningsklass A+++. Användaren kan även komplettera med andra energikällor, exempelvis solvärme eller en befintlig vedanläggning.

Styr via mobilen
CTC fortsätter sin satsning på modern teknik, och liksom sin föregångare CTC GSi 12 går CTC GSi 16 att styra från mobiltelefonen med hjälp av den kostnadsfria appen CTC Connect.

– Vår nya värmepump kombinerar hög prestanda med moderna funktioner, något som dagens konsumenter efterfrågar. Användaren sparar både energi och pengar och har samtidigt full kontroll över värmepumpen tack vare digital teknik, säger Mats Lindgren.

Två storlekar
CTC GSi finns nu i två storlekar för att den ska passa allt från normalvillan till den lite större fastigheten. CTC GSi 12 har ett effektområde på 2,5 till 12 kW medan den nya modellen CTC GSi 16 har ett effektområde från 4 till 16 kW.

* SCOP står för Seasonal Coefficient of Performance och är ett mått på värmepumpens prestanda.