Vanlig fråga: Kan jag koppla min gamla vedpanna till en ny värmelösning från CTC?
VÄRMEPUMP

Vanlig fråga: Kan jag koppla min gamla vedpanna till en ny värmelösning från CTC?

Ja, det går utmärkt. Du skaffar tillbehör och VVS-installatören ordnar en dockning. 

Vi märker till exempel att många är intresserade av att behålla sin gamla vedpanna. Inte för att den ska användas kontinuerligt med den nya värmepannan, utan mer som en trygghet ifall något händer.
 
Om det är en kall månad och luft/vattenvärmepumpen inte ger så mycket energi som du önskar, då kan du elda i din vedpanna istället för att köpa dyr el.
 
På CTC ser vi till att den möjligheten finns genom olika tillbehör. Sedan ordnar installatören en dockning, så att systemen går att köra tillsammans.
 
Det finns några undantag. Ibland sätter Energimyndighetens regler stopp. Är pannan för dålig ska den inte dockas med en ny anläggning. Har du frågor om hur det ser ut hos dig – kontakta din lokala CTC Partner.

Publicerat: 2022-02-08

2022-02-08

Att byta till värmepump blev en lyckad affär

Efter 44 år med samma oljepanna från CTC kände Klas-­Göran och Inger Nilsson att det var dags att förnya sig. Idag sköter luft/vattenvärmepumpen CTC EcoAir 406 uppvärmningen tillsammans med elpannan CTC EcoEl 1550. Det har både gett stabilare värme och rejält sänkta driftskostnader.

2022-02-08

Räkna ut: Så mycket kan du spara med värmepump

Med CTC:s enkla testkalkyl får du reda på hur mycket du kan spara på att skaffa värmepump. 

2022-02-08

5 fördelar med att byta till en ny värmepump

Har du flyttat till ett hus med en äldre värmepump och funderar på om du ska byta till en nyare version? Här listar vi 5 fördelar med dagens värmepumpar jämfört med värmepumpar av äldre modell.