Räkna ut hur mycket du sparar på värmepump

Räkna ut hur mycket du sparar på värmepump

Med CTC:s enkla testkalkyl får du reda på hur mycket pengar du kan spara på att skaffa värmepump. 

Vi vet av erfarenhet att det blir en bra affär att köpa värmepump. Dessutom stiger huset i värde om du har en modern värmepump. 

Som villaägare kan det kännas krångligt, det här med värmesystem till huset. Men via CTC är det både enkelt att skaffa värmepump och att få överblick på investeringen. 

Om du har en årlig energiförbrukning på 30 000 kWh och tar ett lån så betalar sig värmepumpen oftast efter några år. När lånet är avbetalat kommer värmepumpen att fungera smärtfritt i ytterligare många år till en låg driftskostnad. 

Du sparar inte bara pengar, du får också en miljövinst. För varje 10 000 kWh som sparas in på el minskar du dina koldioxidutsläpp med 1 600 kilo. Det motsvarar hela 1 000 mil per år med flyg eller 615 mil per år med bil.

Det första steget närmare en billigare och mer klimatsmart uppvärmning av ditt hem, är att boka ett kostnadsfritt hembesök av en installatör. Då får du hjälp med allt från besiktning och offerter till installation och drift. 

Du får hjälp av CTC:s partner med att välja rätt värmepump för just dig och din villa.

Lägg in dina uppgifter och räkna ut besparingen >>

En investering både för plånboken och klimatet

Med en värmepump från CTC behöver du inte fundera på hur du ska anpassa den efter temperaturen utomhus. 
 
Den här artikeln har publicerats i en längre version på Hemnet.se.
 

Produkterna anpassar sig automatiskt efter huset och dess effektbehov. På så sätt sparar du pengar i uppvärmningskostnader och får en skön värme hemma.