Poster

Värmepumparna ger skön miljö på restaurang

En vindpinad restaurang med stora fönster på en ö kan vara svår att hålla varm. Med hjälp av luft/vattenvärmepumpar från CTC är inomhusklimatet behagligt varmt även vid stora temperaturomslag. 

– Det är jätteviktigt att ha ett bra värmesystem. Arbetsmiljön för våra gäster ska vara bra och gästerna ska trivas och kunna slappna av, säger Badholmens delägare Kristian Syrén.Restaurang Badholmen är med i White Guide och är en Smålands bästa restauranger. Den ligger placerad på en ö mitt i Oskarshamns vältrafikerade inlopp.

Badholmens stora fönster innebär inte bara fantastisk utsikt utan också att det riskerar att bli kallt, framförallt på blåsiga och kyliga dagar. Men restaurangens ägare har investerat i två luft/vattenvärmepumpar från CTC som ger jämn och behaglig temperatur.

– Förutom att gästerna trivs så blir det en bra arbetsmiljö för de anställda, säger Kristian Syrén.

Värmepumparna lätta att sköta

Värmepumparna ser inte bara till att den stora restaurangdelen har rätt temperatur, den värmer också åtta hotellrum på ovanvåningen.

– Vi har haft CTC-anläggningen i ett och ett halvt år och vi tycker att den fungerar väldigt bra. Vi har jämn värme och trots att vi har många glaspartier, så räcker kapaciteten till.

Förutom att gästerna trivs så blir det en bra arbetsmiljö för de anställda

Kristian Syrén

Fakta

  • Restaurang Badholmen ligger på en ö i Oskarshamns inlopp. Restaurangen tar 300 gäster och är med i White Guide. I samma byggnad som restaurangen, på ovanvåningen, finns åtta hotellrum.
  • Badholmen har två stycken luft/vattenvärmepumpar, CTC EcoAir 520 M, installerade. De har varvtalsstyrda kompressorer och anpassar sig till husets effektbehov. 
  • När det krävs mer värme eller varmvatten ökar värmepumpen effekten och när det behövs mindre går den ner på lägre varv.

Publicerat: 2020-01-21