Jobb på CTC gav drömliv

Jobb på CTC gav drömliv

Anny Osbäck pluggade på Chalmers i Göteborg men valde sedan att flytta hem till Ljungby för ett spännande jobb på CTC.

Är du intresserad av att flytta till Ljungby? Kontakta gärna Ljungby kommuns inflyttningslots på e-post inflyttarservice@ljungby.se

– Det är det bästa beslut vi har tagit. Livet har blivit så som vi vill ha det. Här blir vi avstressade och får utrymme att göra mer, både mentalt och ekonomiskt, säger hon.

Anny Osbäck är uppväxt i Ljungby. En kommun där det är nära till det mesta – naturen, sjöar, stan och självklart vänner och skolan. När hon och hennes man studerat klart i Göteborg flyttade de tillbaka hit. Idag bor de granne med makens föräldrahem utanför byn Hörda. Hon har en tillvaro som inte hade varit möjlig i storstan.

– Här kunde vi direkt köpa ett hus på landet som var billigare än en etta i Göteborg. 

Funderade på jobbet

Att flytta tillbaka var inte helt självklart, eftersom Anny och hennes make var osäkra på om de skulle hitta jobb som passade i hemkommunen efter studierna. Men med jobbet på CTC Enertech föll allt på plats.

Enertech är en av Europas ledande tillverkare av värmeprodukter. Företaget har cirka 250 medarbetare som utvecklar och tillverkar CTC värmepumpar och villapannor samt Bentone olje- och gasbrännare.

– Vi har alltid sagt att vi skulle vilja flytta tillbaka, men vi funderade på om det skulle finnas jobb som passade oss efter studierna. Det ordnade sig väldigt bra och vi är så nöjda med att bo här, konstaterar Anny.

– I Göteborg till exempel, är det mycket bilköer och frustration, jämfört med Ljungby där det är lätt att ta sig in till stan och snabbt hinna med några ärenden. Här kan man också enkelt gå ut och äta på restaurang utan att behöva boka bord två veckor i förväg. Det gör det möjligt att leva ett mer spontant liv.
 

Nära till allt

Livet i en liten kommun på landet innebär att de har nära till det mesta. Nu är Anny tillbaka på jobbet efter en tids föräldraledighet och hon värdesätter att ha nära till föräldrarna så att de kan umgås med barnbarnen.

– På en liten ort får man tid över till att göra de saker man vill. Träna eller ge sig ut i naturen. Vi får mer energi när vi har nära till familj och släkt och slipper trängsel och trafik. Det är livskvalitet för oss.

Läs mer
Läs mer om hur det är att arbeta på CTC och se lediga tjänster här.
Läs om fler som valt att flytta till Ljungby på kommunens hemsida.

Är du intresserad av att flytta till Ljungby? Kontakta gärna Johanna Aronsson, inflyttningslots Ljungby kommun, e-post inflyttarservice@ljungby.se
 
 

Publicerat: 2020-06-15