Skräddarsytt för det mindre huset

Skräddarsytt för det mindre huset

CTC:s berg- och markvärmepumpsserie GSi gjorde succé. Serien fick sedan tillökning i form av CTC GSi 8 – skräddarsydd för att värma det mindre huset eller fritidshuset. 

De effektiva markvärmepumparna har den bästa energimärkningen en värmepump kan få.
 
GSi-serien består därmed av tre olika modeller: CTC GSi 16 för den större fastigheten, CTC GSi 12 för normalvillan och nu lanseras alltså CTC GSi 8, som med ett effektområde på 2,5 till 7,7 kW passar bra till mindre hus.

– Hos CTC kan alla hus- och fastighetsägare hitta en effektiv och klimatvänlig värmepump som passar just deras behov. Du kan spara upp till 80 procent av energiförbrukningen vilket är snudd på fantastiskt, säger Mats Lindgren, Marknads- och försäljningsdirektör på CTC/Enertech.

Ännu bättre prestanda

GSi-serien består av varvtalsstyrda värmepumpar för berg-, sjö- eller jordvärme. De anpassar sig automatiskt till husets effektbehov under året. Vid stort behov ökar effekten och vid lägre varvar kompressorn ner och effekten minskar.

– Med GSi-serien har vi höjt ribban ytterligare för alla som vill investera i miljövänlig energi. Under ett år ger CTC GSi mer än fem gånger så mycket energi som den förbrukar, säger Mats Lindgren.

Utnyttjar borrhålet

För den som vill byta ut sin gamla värmepump är CTC GSi en bra lösning. Den anpassar sig automatiskt till det befintliga borrhålet och ägaren får alltså en betydligt lägre installationskostnad.

Pekskärmen i färg på 4.3 tum har tydliga symboler med svensk text som gör det enkelt att justera värme och varmvatten eller att hämta information om driften. Du styr värmepumpen i appen myUplink.

 
 
 
 

Publicerat: 2019-08-21