Bergvärmepumpen för stora hus och fastigheter
NYHETER

Bergvärmepumpen för stora hus och fastigheter

Modellen, CTC GSi 16, passar utmärkt även i stora fastigheter.
– Under ett år ger den drygt fem gånger så mycket energi som den förbrukar, säger Mats Lindgren, marknads- och försäljningsdirektör på CTC.

CTC:s uppskattade värmepump för berg-, sjö- och jordvärme CTC GSi lanserades i en ny, större modell, 4-16 kW.

– Vi har höjt ribban ytterligare med CTC GSi 16. Den har en mycket hög verkningsgrad, vilket gör den till en högintressant produkt inte minst för alla som vill investera i miljövänlig energi. 

Över 300 liter varmvatten

CTC GSi 16 är utrustad med högeffektiv varmvattenberedning som producerar över 300 liter varmvatten. Den inverterstyrda kompressorn anpassar sig till husets effektbehov och värmepumpen är mycket tyst eftersom kompressor och kylkomponenter är inneslutna i en separat ljudisolerad enhet.
 
Årsvärmefaktorn (SCOP) för GSi-serien ligger på 5,5. SCOP står för Seasonal Coefficient of Performance och är ett mått på värmepumpens prestanda. 5,5 är en klar förbättring jämfört med GS-serien som hade en SCOP på 5,0, berättar Mats Lindgren:
 
– Tack vare det höga SCOP-värdet klarar värmpepumpen med lätthet kraven för den bästa energimärkningen som går att få, det vill säga EU:s energimärkningsklass A+++. Användaren kan även komplettera med andra energikällor, exempelvis solvärme eller en vedpanna.

Styr via mobilen

CTC fortsätter sin satsning på modern teknik, och liksom sin föregångare CTC GSi 12 går CTC GSi 16 att styra från mobiltelefonen med hjälp av den kostnadsfria appen myUplink.
 
– Vår nya värmepump kombinerar hög prestanda med moderna funktioner, något som dagens konsumenter efterfrågar. Användaren sparar både energi och pengar och har samtidigt full kontroll över värmepumpen tack vare digital teknik, säger Mats Lindgren.

Publicerat: 2018-10-15

2021-08-27

Tystare och mer diskreta luft/vattenvärmepumpar

CTC satte standarden med EcoAir-värmepumparna. Sedan höjdes ribban 2018 med nya 600M-serien: Effektivare, tystare och med diskret design. 

2022-04-05

CTC:s värmepumpar utsedda till Bra val 2020

– Folksams tester är noggranna och resultatet är ett kvitto på att vår satsning på kvalitetstänkande och innovation verkligen lönar sig, säger Mats Lindgren, marknads- och försäljningsdirektör på CTC.

2022-04-05

Garanti på varmvattnet ingår i köpet hos CTC

Du får 12 års garanti på varmvattenväxlaren. Med CTC kan du vara trygg i att du installerar en av marknadens mest pålitliga värmepumpar. 

2022-04-05

Skräddarsytt för det mindre huset

CTC:s berg- och markvärmepumpsserie GSi gjorde succé. Serien fick sedan tillökning i form av CTC GSi 8 – skräddarsydd för att värma det mindre huset eller fritidshuset. 

2020-01-13

CTC stöttar svensk fotboll

CTC har blivit officiell partner till Svenska Fotbollförbundet. – Det känns fantastiskt bra. Fotboll är Sveriges i särklass största sport och våra landslag inspirerar verkligen till stordåd, säger Mats Lindgren, CTC:s marknads- och försäljningsdirektör.