CTC lanserar ny värmepump för mindre hus

CTC lanserar ny värmepump för mindre hus

2019-08-22

CTC:s värmepumpsserie GSi har gjort succé. De effektiva markvärmepumparna har den bästa energimärkningen en värmepump kan få. Nu har serien fått tillökning i form av nya modellen CTC GSi 8, som är skräddarsydd för att värma det mindre huset eller villan.

GSi-serien består därmed av tre olika modeller: CTC GSi 16 för den större fastigheten, CTC GSi 12 för normalvillan och nu lanseras alltså CTC GSi 8, som med ett effektområde på 2,5 till 7,7 kW passar bra till mindre hus.

– Hos CTC kan alla hus- och fastighetsägare hitta en effektiv och klimatvänlig värmepump som passar just deras behov. Du kan spara upp till 80 procent av energiförbrukningen vilket är snudd på fantastiskt, säger Mats Lindgren, Marknads- och försäljningsdirektör på CTC/Enertech.

Förbättrad prestanda

GSi-serien består av varvtalsstyrda värmepumpar för berg-, sjö- eller jordvärme. De anpassar sig automatiskt till husets effektbehov under året. Vid stort behov ökar effekten och vid lägre varvar kompressorn ner och effekten minskar.

– Med GSi-serien har vi höjt ribban ytterligare för alla som vill investera i miljövänlig energi. Under ett år ger CTC GSi mer än fem gånger så mycket energi som den förbrukar, säger Mats Lindgren.

Utnyttjar borrhålet

För den som vill byta ut sin gamla värmepump är CTC GSi en bra lösning. Den anpassar sig automatiskt till det befintliga borrhålet och ägaren får alltså en betydligt lägre installationskostnad.

Pekskärmen i färg på 4.3 tum har tydliga symboler med svensk text som gör det enkelt att justera värme och varmvatten eller att hämta information om driften. Med appen CTC Connect och tillbehöret CTC Internet kan du också styra värmepumpen med mobilen.