CTC stöttar svensk fotboll
NYHETER

CTC stöttar svensk fotboll

CTC har blivit officiell partner till Svenska Fotbollförbundet.
– Det känns fantastiskt bra. Fotboll är Sveriges i särklass största sport och våra landslag inspirerar verkligen till stordåd, säger Mats Lindgren, CTC:s marknads- och försäljningsdirektör. Att vi på CTC stöder svensk fotboll innebär bland annat att vi framöver kommer att synas på herrlandslagets fotbollsmatcher på Friends Arena i Solna.

– Fotbollen är unik. Det är en sport som förenar svenskar som ingen annan. Herrlandslaget har precis avancerat till EM och runt om i landet spelas det fotboll på alla nivåer. Att vi får vara med på ett hörn ser vi som en stor möjlighet att både bygga vårt varumärke på längre sikt och nå ut med hur bra produkter vi på CTC har, säger Mats Lindgren.

Engagerar halv miljon

Svenska Fotbollförbundet uppskattar att det spelas 1 000 fotbollsmatcher varje dag i Sverige. Det finns drygt 3.000 föreningar och i dem ingår över en halv miljon spelare. Ingen annan sport i Sverige engagerar så många.

Framförallt fyller fotboll en viktig funktion för barn. Genom träningar, matcher och andra arrangemang i föreningslivet möter barn många nya människor, båda unga och gamla samt lär sig att tävla och samarbeta på ett bra sätt.

– Vi på CTC tycker att fotbollen är en positiv kraft i samhället. Det finns en otrolig sammanhållning och vi tror på budskapet om att alla är välkomna i den varma gemenskapen, säger Mats Lindgren.

Fakta

I september 2019 blev CTC officiell partner till Svenska Fotbollförbundet. Det innebär att CTC syns i många olika offentliga sammanhang, bland annat herrlandslagets hemmamatcher på Friends Arena och på Svensk Fotbolls välbesökta sajt: www.svenskfotboll.se 

Fotboll är den sport som flesta svenskar uppger sig vara intresserade av, enligt Upplevelseinstitutet. Enligt Riksidrottsförbundet står fotbollen för en tredjedel av alla idrottsaktiviteter i Sverige, fler än vad till exempel innebandy, ishockey, gymnastik, handboll och ridsport gör tillsammans.

Publicerat: 2020-01-13