CTC köper grannfastighet och dubblar produktionsytan

CTC köper grannfastighet och dubblar produktionsytan

Värmepumpstillverkaren CTC fortsätter sin tillväxtresa. För att möta den ökande värmepumpsmarknaden förvärvar företaget grannfastigheten vid huvudkontoret i Ljungby och dubblar produktionsytan.

– Större lokaler ger oss möjlighet att växa ännu mer, öka produktionen och rekrytera flera medarbetare. Det känns inspirerande och spännande, säger Helene Richmond, vd Enertech.

Under 2021 producerade CTC rekordmånga värmepumpar, och företaget räknar med ökad produktion 2022. Övergången till fossilfri uppvärmning pågår sedan länge i Sverige, men inleds nu på allvar även i övriga Europa.

– Vi ser en enorm ökning i efterfrågan på värmepumpar i flera europeiska länder och EU vill öka användningen av värmepumpar rejält. Vi kommer att sälja ännu fler värmepumpar under 2022 och räknar med att dubbla omsättningen inom en fyraårsperiod, säger hon.

Bygger nytt testcenter

Den nya fastigheten, Aggregatet 1, ligger på Näsvägen 10 och byggdes år 2005. Här finns cirka 19 000 kvm avsedda för produktion och lager. Därtill kommer cirka 4 000 kvm med kontor, omklädningsrum och gemensamma ytor.

Till att börja med ska en del av CTC:s lagerverksamhet flytta hit och det kommer även att rymmas ett helt nytt testcenter. Utöver det görs det plats för ett 60-tal nya kontorsplatser.

– I övrigt får framtiden utvisa hur vi bäst nyttjar de nya lokalerna. Byggnaderna ligger precis intill varandra och på så sätt kommer vi att kunna skapa en väl sammanhållen verksamhet med effektiva arbetsprocesser. Vi ska växa i rätt takt och inom alla avdelningar, säger Helene Richmond.

CTC har idag cirka 220 anställda och rekryterar stadigt fler medarbetare, just nu främst inom utveckling och produktion.

Tillträdesdatum var den 31 augusti 2022.

Om CTC / Enertech

CTC grundades 1923 och har försett sina kunder med värme och varmvatten i snart 100 år. Företaget ingår i Enertech AB och är en av Europas ledande tillverkare av värmepumpar och inomhusmoduler. All utveckling och tillverkning sker i Ljungby.

För mer information, kontakta gärna:
Helene Richmond, vd Enertech AB, helene.richmond@enertech.se, 0372-881 14
Mats Lindgren, marknads- och försäljningsdirektör Enertech AB, mats.lindgren@enertech.se, 0372-881 26

Publicerad: 2022-08-31

Publicerat: 2022-09-01