Vanlig fråga: Vad är det för skillnad mellan EcoZenith i350 och EcoZenith i250?

Vanlig fråga: Vad är det för skillnad mellan EcoZenith i350 och EcoZenith i250?

2018-06-12

En vanlig fråga till oss på CTC är: “Vad är skillnaden mellan inomhusmodulerna EcoZenith i350 och EcoZenith i250?”. När vi får den frågan ställer vi alltid två motfrågor. Hur ser ditt varmvattenbehov ut? Vad har du för värmesystem? Det är nämligen det som avgör vilket alternativ som passar bäst hos dig.

EcoZenith i350 är en inomhusmodul med växelventil, med stor varmvattenkapacitet och hög värmeekonomi. Den saknar shunt. Flödet från värmepumpen går antingen rakt ut i värmesystemet eller till varmvattentanken. När man gör en varmvattenladdning har man inget flöde in i huset. Det innebär att det står stilla i värmesystemet en stund. 

Den stora fördelen med i350 är att den har rikligt med varmvatten, att den tillverkar den energi huset för tillfället behöver och passar bra om du har ett större varmvattenbehov.
 

EcoZenith i250 är en inomhusmodul med inbyggd tank och shuntautomatik. Den jobbar mot en vattenvolym och tillverkar värme och varmvatten samtidigt. Den har en ackumulator inbyggd vilket gör att det alltid är flöde i värmesystemet. 

Den stora fördelen är att den inte är känslig för hur befintligt värmesystem ser ut. Den passar bra även till mindre golvvärme- och ettrörssystem och för normalt varmvattenbehov.  


Är du intresserad av en CTC värmeprodukt? Kontakta en av våra 300 CTC-partners som finns över hela Sverige.