Sören trivs bäst när produktionen går på högvarv

Sören trivs bäst när produktionen går på högvarv

2016-11-30

Möt Sören Myrup, en av våra erfarna montörer på CTC, som jobbat på företaget ända sedan 1999. Då, strax innan millenniumskiftet, utgjorde pannor den största delen av verksamheten medan tillverkningen av värmepumpar fick hålla till i ett litet hörn inne på produktionsavdelningen. Men i takt med att värmepumparna blev allt mer populära, bredde de ut sig mer och mer på produktionsavdelningen.

Idag arbetar Sören allt som oftast med att montera och löda värmepumpar. Tack vare sin långa erfarenhet har han stor kännedom om de flesta delarna i produktionen och kan rycka in lite varstans vid behov.

– Man får flytta omkring en del mellan stationerna beroende på vad som efterfrågas – men det är bara roligt eftersom arbetet blir lite mer varierat på så vis. Man blir lite ”allt-i-allo” när man har jobbat så länge som jag har gjort, säger han.

Efter 17 år i företaget trivs Sören fortfarande som fisken i vattnet, mycket tack vare den fina gemenskapen bland arbetskamraterna. Allra bäst trivs han de dagar då produktionen går på högvarv, något han verkligen har fått uppleva den senaste tiden.

– När vi har riktigt mycket att göra, då är arbetet som roligast. Jag gillar känslan av att man måste hålla ett högt tempo för att klara av att leverera det som vi har planerat för.

Passande nog har Sören ett fritidsintresse som utövas i ett något lugnare tempo.

– Jag gillar att vandra och drömmer om att någon gång göra det i de svenska fjällen. Det är lugnet och den fantastiska fjällnaturen som lockar mig, säger Sören med ett leende.