Klarar din gamla värmepump en vinter till?

Klarar din gamla värmepump en vinter till?

2020-08-08

Värmepumpar är byggda för att tryggt och säkert leverera värme och varmvatten år efter år. Men till slut kommer dagen då värmepumpen trots allt måste bytas ut.

Om du är osäker på om din gamla värmepump fortfarande håller måttet rekommenderar vi att du anlitar en installatör för ett servicebesök. Denne går då igenom din värmepumps prestanda och funktioner, och undersöker om allt fungerar på bästa sätt.

Utifrån besöket kan du besluta om det är ekonomiskt fördelaktigt att fortsätta serva och reparera – eller dags att byta ut din värmepump mot en ny, effektivare sådan.

Glöm inte att tänka långsiktigt när du fattar ditt beslut. Kommer ni att bygga ut? Finns det planer på att bli fler i familjen? Det är viktiga frågor att ta hänsyn till.

Hur går utbytet egentligen till?

Du kan spara både pengar och energi på att investera i en ny modern lösning. Dagens värmepumpar har ger både bättre effekt och har fler smarta finesser än tidigare modeller.

Om du bestämt dig för att utnyttja ditt befintliga borrhål går installationen smidigt. Eftersom CTC GSi-serien har automatisk borrhålsanpassning så behöver du inte borra nytt.
I praktiken går det till så att du tar bort den gamla bergvärmepumpen och ansluter den nya.

Har du en luft/vattenvärmepump är det oftast lika enkelt att byta, men ibland kan det vara tvunget att byta inomhusmodul också. Om så är fallet löser din CTC-installatör detta.


Exempel på utbytespumpar

Varvtalsstyrda och hög verkningsgrad gör till exempel bergvärmepumpen CTC GSi och luft/vattenvärmepumparna i CTC EcoAir 600M-serien till några av Sveriges bästa värmepumpar.


Nya CTC GSi 8 är en toppmodern och högpresterande bergvärmepump som automatiskt anpassar sig efter ditt befintliga borrhål. CTC GSi 8 passar perfekt för den mindre villan vid byte till ny värmepump.

CTC EcoAir 600M är en serie högeffektiva varvtalsstyrda luft/vattenvärmepumpar som anpassar sig automatiskt till villans, fastighetens eller den mindre industrifastighetens effektbehov under året. Tack vare det får du alltid maximal besparing.

Läs mer

Du hittar mer nyttig information om hur det går till att byta värmepump här.
För fler råd och hjälp med att fatta rätt beslut, kontakta närmaste CTC-återförsäljare.‪ ‬

‬‬‬