Tystare och mer diskreta luft/vattenvärmepumpar

Tystare och mer diskreta luft/vattenvärmepumpar

CTC satte standarden med EcoAir-värmepumparna. Sedan höjdes ribban 2018 med nya 600M-serien: Effektivare, tystare och med diskret design. 

CTC:s EcoAir-serie är en av Sveriges mest sålda luft/vattenvärmepumpar. Värmepumparna i den senaste CTC EcoAir 600M-serien finns i tre olika storlekar (610M, 614M och 622M) och passar allt från en liten villa till större fastigheter.
 
EcoAir 600M har en årsvärmefaktor på 4,9 i SCOP. SCOP står för Seasonal Coefficient of Performance och är ett mått på värmepumpens prestanda. Förbättringen jämfört med tidigare modeller varierar med mellan 8 och 16 procent, enligt prestandaprov EN14825.
 

Ny diskret design

600M-serien som förbättrades 2018 fick också ett nytt utseende. Produkten har en mörk grafitgrå design för att smälta in bra i de miljöer som den normalt placeras i.
 
– Många är intresserade av att investera i miljövänlig energi och har höga krav. Det gäller framförallt prestanda och låg ljudnivå men även faktorer som design är viktigt, säger Joachim Carlsson, utvecklingschef på CTC.

Lägre ljudnivå på luft/vattenvärmepumpen

Samtidigt har värmepumpen blivit tystare än tidigare produkter och ljudnivån har minskat med upp till 13 procent.
– Framförallt är nya serien förbättrad när det kommer till prestanda och ljud. Vi har höjt SCOP ordentligt samtidigt som den låter mindre, säger Joachim Carlsson.
 
Ljudnivåerna har sänkts genom ett omfattande arbete med att isolera vibrationer från kompressorn tillsammans med en effektiv dämpning av kompressorljudet.

Publicerat: 2018-08-02