"Det är en drivkraft för mig att det händer så mycket"

"Det är en drivkraft för mig att det händer så mycket"

Petra Westerlund är HR-ansvarig på Enertech, där CTC ingår som det största varumärket. Den expansionsfas som företaget är inne i just nu, innebär att det är full fart på jobbet för Petra och hennes kollegor.

– Vi har jättemånga spännande saker som vi håller på att utveckla inom HR, det handlar till exempel om onboarding, rekryteringsprocessen och om hur vi ska arbeta med olika systemstöd. I förändring krävs nya arbetssätt. Det är en drivkraft för mig att det händer så mycket och jag är otroligt nyfiken på hur framtiden ser ut, säger Petra.

I takt med att efterfrågan av företagets produkter ökar görs också många rekryteringar och ännu fler kommer behöva göras framåt.

– Eftersom vi har allting inhouse hos oss, behöver vi bli fler inom alla områden vilket innebär att vi behöver attrahera många olika kompetenser. Vi jobbar väldigt fokuserat med hur vi ska fortsätta vara en attraktiv arbetsgivare. Det är en häftig resa att vara med på. Det är också roligt när nya medarbetare kommer in och det blir en bra mix av medarbetare med lång erfarenhet och nyanställda, säger Petra.

Det finns så mycket klokhet här och vi har en familjär företagskultur.

Petra Westerlund

Att människor trivs på CTC råder ingen tvekan om. Medarbetarundersökningar som HR-avdelningen ansvarar för visar att det finns en stor stolthet, inte minst över de produkter man producerar. Och Petra känner själv igen sig i det som många medarbetare beskriver.

– Det finns en fin anda där man är stolt över det man skapar och att man gör skillnad i svenska hem. Jag tycker också att det finns så mycket klokhet här och att vi har en väldigt familjär företagskultur. Alla är med på tåget och alla vill hjälpas åt.

Petra Westerlund känner också stolthet över att Enertechs hållbarhetsmål får ta plats och att de genomsyrar vardagen hos medarbetarna.

– Det är härligt att höra hur medarbetarna pratar om framtiden och hur de omvandlar hållbarhetsmålen till konkreta handlingar. Vi har ju en spännande historia i företaget, men jag tycker att resan vi är på nu är minst lika spännande, säger hon.

Om Petra Westerlund

Titel: HR-ansvarig
Bor: I Ljungby (kommer från Göteborg)
Började på Enertech: 2020
Det allra bästa med min arbetsplats: “Mina kollegor och den förändring vi är i nu”

 

Om CTC:

CTC grundades 1923 och har försett sina kunder med värme och varmvatten i 100 år. Företaget ingår i Enertech AB och är en av Europas ledande tillverkare av värmepumpar och inomhusmoduler. All utveckling och tillverkning sker i Ljungby.

Publicerat: 2023-05-17